Ladies Cup uit het programma DCR 2017

 

De Ducati Club Race Commissie heeft moeten besluiten om de Ladies Cup van het programma te halen voor de editie 2017.

Aanleiding hiervoor waren het lage aantal inschrijvingen, drie definitieve inschrijvingen tot nog toe, en het vooruitzicht dat het zeer lastig zou worden het aantal van afgelopen jaar te evenaren.

De Ladies Cup is in 2015 voor het eerst geïntroduceerd met als doel de racende dames meer exposure te geven. Zowel in 2015 als in 2016 is er veel energie in de Ladies Cup gestoken met als resultaat een kleine 20 deelneemsters in 2016. Ook voor dit jaar zijn we vol energie gestart met de Ladies Cup. Met hulp van binnen en buiten de commissie is gestart met het nodige lobby werk om een gezond startveld bij elkaar te krijgen. Echter heeft dit meer afmeldingen opgeleverd dan aanmeldingen. Voor de organisatie reden om nu al het besluit te nemen. Daarmee willen we voorkomen dat we op een later tijdstip deelnemers alsnog moeten teleurstellen door de ladies Cup van het programma te halen en de ingeschreven dames ook geen alternatief meer kunnen bieden.

Voor 2018 zijn we voornemens de Ladies Cup weer opnieuw op te nemen in het programma.

 

 

 

 

 

 

 

Ladies Cup

 

De Ladies Cup is in 2015 voor het eerst verreden en wederom in de planning voor 2017.

Het was uniek in de geschiedenis van de Ducati Club Races dat er een speciale race klasse voor de dames in het leven werd geroepen.

In 2015 hebben we, ondanks alle moeite en reclame, slechts 14 dames aan de start kunnen krijgen die met een motor reden die binnen het motoren reglement viel, en dat ook mede dankzij een aantal bedrijven en particulieren die een motor beschikbaar hebben gesteld. Het startveld was hierdoor relatief klein, en ondanks dat er erg hard gereden hadden we graag nog meer onderlinge strijd gezien.

In 2016  hebben wij daarom gemeend de  Ladies Cup open te stellen voor alle motoren. Allereerst omdat we een mooie strijd wilden zien tussen de dames. Het aantal deelneemsters was hierdoor alweer groter dan in 2015 en er was ook meer strijd en wederom werd er heel hard gereden.Ladies Cup 2015

Dit jaar hopen we dan ook een nog groter startveld te kunnen krijgen om de Ladies Cup de allure en de aandacht te kunnen blijven geven die het verdiend en om alle motorrijdende dames over te halen ook te gaan racen. Vorig jaar was er ook weer volop belangstelling van de media en veel bezoekers op de tribune om alle deelneemsters aan te moedigen, in 2017 gaan we daar weer voor.

Daarnaast geldt wel dat voor de snelste dame die wel op een motor rijdt die binnen de reglementen valt een extra prijs uitgereikt wordt, om zo toch de spirit van de Ducati Club Race vast te houden.

We willen graag een zo groot mogelijk startveld en dus bij deze de oproep aan alle dames, met een racelicentie c.q. dames die een licentiedag met goed gevolg hebben afgelegd, zich in te schrijven. Licentie verlopen? Kijk eens bij CRT Holland

BrittenHet zou natuurlijk geweldig zijn als je in het bezit bent van een Ducati, 1, 2 of 3 cilinder uit Europa of de Verenigde Staten, een 4 cilinder uit Italië of een Classic, maar ook dit jaar zijn wederom ook dames met een ander merk van harte welkom. Deelname kan dus ook met een Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki etc.

Tip: lees wel even aandachtig de reglementen door dan weet je precies wat er van jou en je motor verwacht wordt.

Dus dames schrijf je in voor deze unieke klasse. De inschrijving start op 13 maart 2017 om 20.00 uur.

Laten we gezamenlijk de Ladies Cup een groot succes maken.ladies Cup 2016

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen?
Neem dan contact op met Jeroen Ouwerkerk, mobiel nummer 06-54681510 of per mail [email protected]

* 26 mei is een DCR gerelateerde trackday en is optioneel.