Ducati Club Race gaat door

Het merendeel van jullie wacht waarschijnlijk met spanning af wat er gaat gebeuren met de race evenementen op Assen. Na overleg met de betrokken partijen, kunnen we in ieder geval meer duidelijkheid geven over wat het voor de Ducati Club Race betekent. Lees het volgende dus goed, want het is belangrijk nieuws.

We kunnen racen!
De Ducati Club Race gaat door maar dan zonder publiek. Het weekend van 28, 29 en 30 mei is het TT-circuit dus van ons! Binnen de beperkingen die gelden, gaan we er weer een feestje van maken. En we doen ons best om iedereen, ook de thuisblijvers dus, te laten meegenieten met de races, de sfeer en de bijzondere motoren. Wat we, naast de wedstrijden, precies gaan organiseren, laten we je nog weten in komende berichten. 

De raceklassen
Alle geplande wedstrijden gaan door. Dat betekent dat er gereden wordt in de volgende raceklassen:
–    Desmo Quattro
–    Due Valvole
–    Ducati Open A, B en C
–    Desmo Valvole (alle Ducati’s behalve de Panigale)
–    Ducati Challenge
–    Thunderbikes
–    Euro Singles
–    Euro Classics
–    NK Classics IHRO
–    50cc Eurocup en Freetech
–    Side Cars
–    Pro Thunder All Stars
–    BDB – (Battaglia dei Bicilindrici, Italiaanse BoTT-klasse) – nog niet volledig bevestigd

Indrukwekkende lijst met races weer he :-). Er wordt vooralsnog géén Demo gepland omdat deze groep meer begeleiding vraagt en gericht is op de bezoeker die ook enkele rondes op het circuit wil rijden. 

Coronamaatregelen
De Coronamaatregelen laten publiek niet toe. Er wordt daarom geen paddockprogramma met handelaren, VIP programma’s en dergelijke georganiseerd. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat banden- en veringservice aanwezig is. Daarnaast zoeken we naar een gezellig en Corona-proof alternatief voor de paddockparty. Wordt dus vervolgd…

Over het aantal helpers dat per rijder is toegestaan, hebben we nog geen duidelijkheid. Hierover informeren we je snel. Dat geldt ook voor de toegestane bezetting in de pitboxen. Wat we wel weten, is dat we zo veel mogelijk ruimte van de paddock gaan gebruiken zodat we voor iedereen de gewenste afstand kunnen waarborgen. 

Inschrijven
De inschrijving start zoals gebruikelijk op de eerste maandag van maart. Op één maart, 20.00 uur openen we de inschrijftool. De kosten zijn gelijk aan vorig jaar en kan je terugvinden op de website.

Belangrijke geruststelling in deze onzekere tijden is dat, mochten we de Clubrace tóch moeten annuleren door eventueel aangescherpte regels, iedereen zijn inschrijfgeld terugkrijgt. Net zoals we dat vorig jaar hebben gedaan. Geen gedoe met een alternatieve datum of een voucher maar gewoon je geld terug. Dat is onze garantie waar je op mag vertrouwen.
 
We hebben er heel veel zin in en zien je graag het laatste weekend van mei weer op Assen!!

NB wil je de poster van dit jaar digitaal klik hier (grote pdf) of hier (jpg)