26, 27 en 28 mei 2017 

38ste Internationale Ducati Club Races…….Op zijn Italiaans genieten. 

De lat voor de organisatie van de Internationale Ducati Club Races komt elk jaar hoger en hoger te liggen. Trouwe bezoekers van dit groots Internationaal Ducati evenement weten het inmiddels al. Elk jaar is er weer iets bijzonders te zien en te beleven tijdens dit raceweekend. Zo ook tijdens de komende editie van het grootste amateur race event van Europa.

Waren het in 2016 de beide Brittens en het Ducati TT1 Symposium als bijzonder thema, in 2017 is een nieuw thema bedacht namelijk Ducati Corse.

Ducati heeft vanaf het begin van de World Superbike Championschip een belangrijke stempel op dit kampioenschap gedrukt. Middels het ten toon stellen van één van elke Ducati Corse fabrieksmotor, vanaf het prille begin van het WSBK tot en met 2016, willen we hier extra aandacht aan schenken. Aangezien het 916/996 model een belangrijk aandeel heeft gehad in de hegemonie van Ducati zal dit model extra in het zonnetje gezet worden.

Wat mag u nog meer van ons verwachten.
Uiteraard  kunt u weer met de motor op de Free Safe parking staan  zodat u uw motor met een veilig gevoel achter kunt laten terwijl u geniet van mooie races en een gezellig paddock. Daarbij is uiteraard de garderobedienst ook weer van de partij.
Terwijl op de baan de ene race na de andere plaats vindt kunt u in het paddock rustig rondlopen en genieten van o.a. een onderdelen markt, een kopje koffie in de DCN evenementen tent en de vele mooie en soms ook bijzondere motoren.

Elk jaar mogen wij een groot deelnemers veld verwelkomen tijdens de Internationale Ducati Club Races verdeeld over verschillende raceklassen waarbij zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer welkom is. Door deze indeling op rondetijd bent u verzekerd van close racing en de nodige strijd om alle posities.

Naast de moderne racemotoren is er ook ruimte voor de klassieke motoren en de youngtimers. Door deze variatie is er voor elke liefhebber van motorracen wel één of meerdere klassen te zien die de moeite waard is voor een bezoek aan de 38ste Internationale Ducati Club Races op het TT Circuit van Assen.

Kortom een Italiaanse familie dag op het TT-circuit van Assen die je niet mag missen.

In 2017 worden de 38ste Internationale Ducati Club Races georganiseerd in het weekend van 26, 27 en 28 mei.

 

NAAST DE BAAN.
Naast al het motorgeweld op de baan is er ook voldoende te beleven naast de baan.
Zo is als gebruikelijk de paddock het gehele weekend vrij toegankelijk.

Net als vorig jaar zal ook dit jaar het Ducati plein weer opgezet worden rondom de DCN tent .  Op dit plein zijn de verschillende Italiaanse motorclub vertegenwoordigd.

Langs de DCN tent hopen we weer voldoende standhouders bereidt te vinden hun waar aan te bieden.  We zijn druk doende om een mooi variatie aan standhouders aan te trekken zodat er voor ieder wat te zien en eventueel te vinden is. De eerste standhouders hebben al aangegeven graag weer te komen naar de Ducati Club Races.

Voor de kampeerders onder ons hebben we een extraatje.
Naast het bezoeken van de trainingen en de races zijn er een aantal toertochten beschikbaar. Een mooie mogelijkheid om eens wat meer te zien van de omgeving nu je er toch bent.  Naast een aantal toertochten uitgezet door de regio vertegenwoordigers van regio Noord is er de mogelijkheid om de Tour de TT te rijden. Dit zijn routes uitgezet over de twee historische routes van de TT. Tour de TT download

 

DEMO  

De Demo zit vol. Wil je op de reservelijst stuur dan een mail naar Bauke Dijkstra        [email protected]

Traditiegetrouw starten we op zondag met de Demo.

Wil je zelf eens rijden op het heilige asfalt van het TT circuit van Assen, schrijf je dan in voor de Demo klasse.
Je gaat, achter een instructeur, zelf de baan op met je motor. Hiervoor is geen licentie of een speciale motor vereist.
Het is alleen voor straat-legale motorfietsen.

De kosten hiervoor bedragen 35 euro en voor DCN leden 30 euro, Je kan eventueel een clubrace t-shirt mee bestellen voor slechts 10 euro.  Slechts 30 plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in. Inschrijven Demo
Demo reglement

 

Al met al dus een druk weekend op de baan maar ook naast de baan.
We hopen jullie met grote getale te mogen begroeten op 26, 27 en/of 28 mei 2017.

 

VOORVERKOOP
Kaarten zijn te bestellen via de voorverkoop á €10,00 via de clubwinkel van Ducati Club Nederland,
Daarna zijn de kaarten aan de kassa van het TT-circuit te verkrijgen voor €13.00
Een kaartje geeft toegang tot het evenement voor het volledige weekend.
DCN leden en jeugd t/m 15 jaar hebben gratis toegang.